NaslovnaVijestiS Duhom Svetim u hodu ka blagdanu Tijelova

S Duhom Svetim u hodu ka blagdanu Tijelova

S DUHOM SVETIM U HODU KA BLAGDANU TIJELOVA

Datum 15.06.2017.

U župi svetog Antuna Opata pustinjaka, u mjestu Orlec na otoku Cresu, 10. i 11. lipnja održala se duhovna obnova pod nazivom "S Duhom Svetim u hodu ka blagdanu Tijelova" koju je predvodio vlč. Zlatko Sudac. Duhovnoj obnovi nazočili su vjernici iz okolnih naših župa i otoka kao i obitelji iz raznih krajeva naše domovine i dijaspore.

U predanoj vjeri i požrtvovnosti naši mladi svećenici zdušno su ispovjedali tijekom trajanja duhovne obnove, stoga od srca zahvaljujemo sljedećim svećenicima: župnik vlč. Denis Žuškin, vlč. Silvio Španjić, vlč. Filip Šabalja i fra Stjepan Brčina.

Duhovna je obnova protekla u molitvenom ozračju tematski usmjeravana ka blagdanu Tijelova. Uz pripremu pokorničkog za sakrament ispovjedi, adoraciju i Sv. Mise, vlč. Zlatko Sudac je kroz teme i propovijed naglasak stavio na izazov i složenost vremena u kojem živimo, na autentičnost vjere, na svjedočko predanje i neustrašivost hoda ka boljem sutra.

Molilo se i za svećenička, redovnička i misionarska zvanja, za mlade i obitelji, kao i za sve starije, bolesne i nemoćne. Na kraju duhovne obnove bio je organiziran susret vlč. Zlatka Sudca sa mladima župe Orlec kao i okolnih župa.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli pri realizaciji ove duhovne obnove, našem dragom biskupu Ivici Petanjku, vlč. Zlatku Sudcu, suradnicima vlč. Zlatka gospodinu Anti Vukiću i glazbeniku Zdravku Markoviću kao i svima vama koji ste svojim prisustvom uljepšali ovaj duhovni događaj.

Od srca svih nas sudionika želimo vam sretan i blagoslovljen blagdan Tijelova.

Župnik župe Sv. Antuna Opata u Orlecu, vlč. Denis Žuškin

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.