VideoDokumentarni film o bl. Ivanu Merzu

Dokumentarni film o blaženom Ivanu Merzu

Datum 10.05.2013.

„Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja" – tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u Zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine, prvoga dana svoga pohoda Hrvatskoj. Ove papine riječi veliki su poticaj za bolje upoznavanje s likom Ivana Merza i njegovim životnim svjedočanstvom danim za Isusa Krista. Postupak za proglašenje Ivana Merza blaženim i svetim započeo je u Zagrebu još 1958. godine, a od 1986. godine nastavlja se u Rimu pri vatikanskoj Kongregaciji za kauze svetaca.

Papa Ivan Pavao II. na svečanoj je Misi na Petrićevcu u Banjoj Luci 22. lipnja, blaženim proglasio slugu Božjega Ivana Merza svečanom formulom za beatifikaciju – „Od sada se Ivan Merz smije nazivati blaženikom, a spomendan njegove smrti se slavi 10. svibnja''.

Ekskluzivno na našem portalu www.velecasnisudac.com, imate priliku pogledati dokumentarni film o blaženom Ivanu Merzu, kojeg s radošću želimo podijeliti s vama na spomendan njegove smrti, danas 10. svibnja. Redatelj filma je Jakov Sedlar, scenarist Vlč. Zlatko Sudac, a producenti Vlč. Zlatko Sudac i Ivan Puljić . Fim je nastao u suradnji Croatia film i www.velecasnisudac.com.

Molitva blaženom Ivanu Merzu

Gospodine Bože, započinjemo devetnicu u čast tvoga vjernog sluge, blaženog Ivana Merza koji je tebe proslavio na zemlji i u kojem si se ti divno proslavio. U njemu si nam darovao divan primjer svetosti i potičeš nas da idemo njegovim putem vjernosti života po svetom Evanđelju. Po njegovu zagovoru udijeli nam svima potrebne milosti u vršenju naših staleških dužnosti, te da i mi poput blaženog Ivana ostvarimo svetost kršćanskog života i tako te proslavimo ovdje na zemlji. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).